tisdag 1 mars 2011

Laxlåda

I nya numret av Topp Hälsa har de ett reportage om skidskytten Björn Ferrys matupplägg. Därifrån fick jag tips på dagens lunch, det blev en Laxlåda, som var löjligt enkel att göra och riktigt mumsig. Och jag blev otroligt mätt också.



Recept:

4 port.

200g rökt lax i bitar

fryst grönsaksblandning, så mycket du vill ha.

4 ägg

1 dl riven västerbottenost

3 dl vispgrädde

smör

Sätt ugnen på 200g. Smörj en avlång ugnssäker form med smör. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen. Slå på äggvispet och grädda i 200g i 20 min, eller tills den har fått fin gyllenbrun färg och stelnat till.

Smaklig måltid.

Inga kommentarer: